Plastic Classic_Lacquered stoel

» Naar de shop

Wie ooit in Azië op vakantie is geweest, heeft ‘m ongetwijfeld gespot: de klassieke Ming-stijl stoel. Deze stoel is namelijk het symbool van sociale status. Er is in het werelddeel echter ook steeds meer belangstelling voor plastic krukjes vanwege de veel lagere prijs. De Taiwanese ontwerper Pili Wu mixte de twee ontwerpen en creëerde de Plastic Classic_Lacquered stoel.

Twee persoonlijkheden
Een beetje van de Ming-stijl stoel en een beetje van het plastic krukje. Een stoel met twee persoonlijkheden, dat is de Plastic Classc_Lacquered stoel die Wu speciaal ontwierp voor HAN-Gallery. Zo is de armleuning en rug duidelijk geïnspireerd op de klassieke Ming-stijl stoel. Het onderstel doet denken aan het plastic krukje, of aan plastic stapelstoelen die wij ook in Nederland kennen.

De stoel is met de hand gelakt en voorzien van twintig lagen natuurlijke lak om het unieke, ombre effect (van donker naar licht licht) te creëren. Een techniek die al duizend jaar wordt toegepast in Azië. De Plastic Classic_Lacquered stoel verschijnt in een gelimiteerde oplage van 99 stuks.

Ook leuk om te lezen