Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Milieuvriendelijke designlamp Plumen

» Naar de shop

De Plumen 001 is de allereerste designspaarlamp in de wereld. De lamp gebruikt 80% minder energie dan een gloeilamp, houdt je elektriciteitsrekeningen laag, is beter voor het milieu en gaat gemiddeld acht keer langer mee…yeuj!

Almost art
De Plumen 001 is ontworpen door Hulger & Samuel Wilkinson en werd in 2011 bekroond met de ‘Brit Insurance Design of the Year’. In hetzelfde jaar werd het ontwerp bekroond met de ‘Black Pencil’ bij de D&AD awards. De spaarlamp is over de hele wereld te zien, waaronder in het Victoria & Albert Museum in Londen en het Museum of Modern Art in New York.

De naam ‘Plumen’ komt van het woord ‘pluim’ (de mooie veren van een vogel) in combinatie met het woord ‘lumen’ (de eenheid van het licht).

Voor een designlamp heeft de Plumen 001 een bijzonder lage prijs (€29,95); zeker als je bedenkt dat je deze lichtbron gemakkelijk zonder kap kunt gebruiken! De Plumen 001 past in een normale fitting. Persoonlijk vind ik de lamp het mooist als er meerdere bij elkaar hangen, zonder kap en met vrolijk gekleurde snoeren.

 

 

Ook leuk om te lezen