5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

De ‘Shelf made’ van Lies van Kerckhove heeft qua concept iets weg van het kruikantoor van Tim Vinke. ‘Self made’ is een opbergmeubel met een verrassende inhoud. Het is een rek waarin 2 krukjes, 2 stoelen en een tafeltje verstopt zitten. Door de ontdubbeling van alle wanden kan je deze extra meubels er uit schuiven zonder dat het rek zijn functionaliteit verliest. Het meubel is opgedeeld in 2 delen, 2 modules. Dit schept meer mogelijkheden voor het gebruik, de productie en het transport.

Ergonomie en stabiliteit
De extra meubels zijn volledig onzichtbaar in het patroon van het rek geïntegreerd. Het uitgangspunt van de vormgeving was de ergonomie van de meubels en de stabiliteit. Elk vak is trapeziumvormig, wat een zeer vormvaste figuur is. Bovendien dragen de schuine lijnen en hun hellingsgraad ook bij aan de stevigheid.

Het rek biedt een meerwaarde aan elke leefruimte en creëert tal van mogelijkheden. Het is een opbergmeubel voor boeken, dvd’s, souvenirs… en biedt ook extra zitplaatsen en een salon- of werktafeltje. Handig, vooral voor kleinere ruimtes.

Haar website is op het moment van schrijven nog ‘under cunstruction’ maar voor vragen over dit produkt zoals de prijs en hoe je eraan kunt komen, stuur je gewoon even een mailtje naar Lies van Kerckhove. Het telefoonnummer van Lies is bij de redactie bekend, als je telefonisch contact wilt opnemen.

Shelf made opbergsysteem

Shelf made mogelijkheden

Materiaalgebruik en gewicht
Het ontwerp is uitgevoerd in blok stab hdf leichtplaat, een nieuwe soort van meubelplaat. Deze plaat is meer dan de helft lichter dan mdf, voldoende stevig en makkelijk te verwerken. Het totale gewicht van het rek is 123,02 kg. Het rek is afgewerkt met natuurlijke olie wat de kostprijs drukt. Het verminder bovendien de zichtbaarheid van krassen en plaatselijke slijtage kan worden bijgewerkt.

Afmetingen in mm (l x h x b)
Rek:  1890 x 2110 x 400 (Module 1: 1890 x 850 X 400 / Module 2: 1890 x 1260 x 40)
Stoel: 420 x 790 x 400 met zithoogte: 451
Kruk: 380 x 401 x 400
Tafel: 610 x 401 x 400

Shelf made opbergsysteem

Shelf made opbergsysteem detail

Ook leuk om te lezen