Stoel Kobi van Patrick Norguet

» Naar de shop

Een stoel die zich in iedere omgeving aanpast, dat is Kobi van Patrick Norguet. Hij is lekker licht, luchtig en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Maar zo simpel als wij over deze stoel filosoferen, zo diep heeft Norguet nagedacht over elk detail van de stoel.

A la Charles & Ray Eames
Kobi is geïnspireerd op de traditie van de ijzerdraad stoel. Om een nieuwe draai aan dit oeroude ontwerp te geven, heeft Norguet voor de kernwoorden elegant en licht gekozen. Zo moet je de basis van de stoel zien als een streng, omhullende mand gemaakt van geweven gesoldeerde ronde, stalen draden. De steunriem, gemaakt van gegoten aluminium, omarmt de stoel elegant.

Als wij er nog eens goed een blik opwerpen, blijkt de stoel toch ook wel een sportief karakter te hebben. Doet het gevlochten framewerk niet verdacht veel denken aan een tennisnet? Kobi kan daarom ook zo op de zijlijn van de tennisbaan worden geplaatst. Alleen de lijnrechter ontbreekt nog. Toch heeft ie aan een robuuste eettafel een mooier plekje!

De stoel is verkrijgbaar via Alias met enkel een zitkussen of gehele bekleding. Ook kun je kiezen uit zwart of wit aluminium frame én houten of aluminium poten.

Ook leuk om te lezen