Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Direct na zijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven brak Jasper van Grootel door in Milaan met zijn serie Plastic Fantastic: ouderwets ogende stoelen, banken en kasten voorzien van een dikke laag rubber. Toen niet, maar nu (eindelijk) wel volledig outdoor-proof. Maar er is méér nieuws van JSPR.

Bij de konijnen af
Boomstammen zijn in. De ene ontwerper laat een ‘plakje’ boomstam dienen als tafelblad, een ander neemt een complete boomstam als bank. Iets subtieler zijn deze Tree Trunks van JSPR welke je hieronder ziet. De kastjes zijn gemaakt van uitgeholde mahoniehouten boomstammen. De ‘inhoud’ van de stammen zijn elders voor gebruikt. De kastjes zijn rubber-gecoat, zodat de oorspronkelijke oppervlaktestructuur nog duidelijk zichtbaar is. In 120 en 180 cm breed.

Treetrunk kabinet van Studio JSPRBody language
Bij Studio JSPR worden ook modellen van andere designers dan Jasper ontworpen. Neem bijvoorbeeld de I’m Perfect-serie van Leonie Janssen die zich hiervoor liet inspireren door het menselijk lichaam. Haar collectie stoelen en (bar)krukken hebben zogezegd dikke benen, dunne taille, grote borsten, gespierde armen, ronde buiken of brede heupen. Net zo (im)perfect als mensen en daardoor uniek en bijzonder. Vrijwel elk model is er in een mannen- en vrouwenuitvoering. Voorzien van een harde rubber-coating zijn de meubels geschikt voor binnen en buiten.

I’m Perfect-serie van Leonie Janssen

I’m Perfect-serie van Leonie Janssen

Staaltje vakmanschap
Ook nieuw in de collectie van JSPR zijn de Steel Cabinets van Sylvie Meuffels: stalen show-kasten in verschillende vormen en maten. Om dingen in op te bergen en tentoon te stellen. Mooi, dat contrast tussen het stevig stalen frame en het fragiele glas.

Steel Cabinets van Sylvie Meuffels

Ook leuk om te lezen