Twee zielen (op een bankje)

» Naar de shop

Als het aan Elena Salmistraro ligt, maken lange banken plaats voor tweezitters, zoals haar Deux Ames. Niet alleen vanwege het formaat, maar ook vanuit sociaal perspectief. De Italiaanse ontwerpster liet zich voor ‘Twee Zielen’ namelijk inspireren door de charme van het intieme gezelschap.

Papier-maché
Hoe fraai de gedachte achter de dubbele stoel al is, hoe bijzonder ook de uitwerking van het ontwerp. Als materiaalsoort heeft Salmistraro gelaagd gerecycled krantenpapier gebruikt (papier-maché techniek) en dit over een metalen skelet geplaatst. Noodzakelijk ‘kwaad’, zo geeft de Italiaanse ontwerpster aan.

Net als veel ontwerpers is Salmistraro, door de verzadigde markt van industriële produkten, genoodzaakt om te experimenteren met nieuwe technieken en materialen om de gewenste creatie te bereiken.

Asymmetrie
Het uiteindelijke resultaat is een tweezitter met een asymmetrische zitting. Dit is gedaan met de intentie om het te verbeteren en het vakmanschap en de artistieke vaardigheden te benadrukken. Uiteraard zonder verlies van functionaliteit. Anders dan anders is de tweezitter hierdoor zeker!

The collapsed lamps
Vormen The collapsed lamps niet een goed team met Deux Ames? Ook deze ‘ingestorte lampen’ zijn gemaakt met de papier-maché techniek. Net als bij de tweezitter accentueert de asymmetrische vormen de kwaliteit en de schoonheid van het papier.

Ook leuk om te lezen