Verlichting uit de muur

» Naar de shop

Het ‘Light Form’ concept van ontwerpers Daniele Gualeni en Francesca Rogers is een innovatief concept dat de gebruiker in staat stelt om het licht te manipuleren en aan te passen aan de eigen wensen. Het is eigenlijk een groot modulair wandsysteem voorzien van lichtbronnen. Hij doet mij nog het meeste denken aan die kinderkalenders waarbij je de dagen voor kerst elke keer een vakje opent met een nieuwe verassing erachter.

Bepaal zelf de lichtintensiteit
De verschillende lichtpunten kunnen worden onthuld door het openklappen van de houten deurtjes. Deze zijn gemaakt van wengehout (de donkere kant) en esdoornhout (de lichte kant). Wanneer je de houten deurtjes van het donkere wengehout openklapt, komt het lichtere esdoornhout tevoorschijn waardoor het lichtoppervlak groter wordt. Zo heb je als gebruiker dus de mogelijkheid om zelf de lichtintensiteit te bepalen door middel van een innovatief systeem.

Het 'Light Form' concept van ontwerpers Daniele Gualeni en Francesca RogerHet 'Light Form' concept van ontwerpers Daniele Gualeni en Francesca RogerHet 'Light Form' concept van ontwerpers Daniele Gualeni en Francesca Roger

Bron: Tuvie

Ook leuk om te lezen